Pandit SPS

 

 


 

 

Geestelijke dienst verlener van Sanatan Dharm Sidhant 
Prakashak Sabha Nederland:

 

         

Pandit Anand Kalapnat

Op 25 oktober 1969 is hij geboren te Nickerie Suriname en hij is al van jongs af bezig met het studeren van Sanskriet, Hindi en de heilige geschriften van de Sanatan Dharm. Op jonge leeftijd wist hij wat hij wilde worden. Dit is ook niet zo raar want zijn familie bestaat groten deels uit bekende en gewaarde pandit's. 
Op 12 jarige leeftijd heeft hij zijn eerste puja in de praktijk uitgevoerd. Door zijn kennis en inzet heeft Shri Sanatan Dharm "Shri Krishna Mandir" hem op 14 jarig leeftijd benaderd om de pandit van de mandir te worden die gevestigd is aan de Boonackerpolder te Nickerie. 
Waar hij de leiding over het puja gedeelte van de mandir op zich genomen had.

Op 16 jarige leeftijd heeft hij zijn eerste 5 daagse Bhagwat Geeta Yagya gehouden in Nickerie wat een hele prestatie is.

 

UPF is een wereldwijde pandit organisatie. Deze organisatie heeft Sanatan Dharm Sidhant Prakashak Sabha Nederland uitgekozen om bij hun aan te sluiten. Ze hebben pandit Anand Kalapnat gekozen omdat hij een geschikte kandidaat is die aan hun eisen en normen voldoet, hierdoor is hij sinds 2000 hoofd van de organisatie UPF in Nederland. Het doel van deze organisatie is.

A. om wat voor de pandit´s te betekenen in 
Nederland

B. hoe krijgen we een pandit als beroepskracht 
 aan het werk

C. een opleidinginstituut op de richten in 
Nederland, die tevens ook in India is gevestigd.